/ - ZGRADA VLADE (FOTO: RTCG)
19/10/2023 u 18:09 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DUA neće biti dio vlasti: Nema šta da tražimo u društvu nazadnih politika

DUA ostaje vjerna svojim principima, da samo jedna građanska i euroatlanski integrisana Crna Gora može biti garant opstanka, zaključuje se u saopštenju

Demokratska unija Albanaca (DUA) neće biti dio nove vlasti. saopšteno je iz ove partije. Oni navode da su na sjednici Glavnog odbora te parije, održanoj prije sedam dana,  jednoglasno odlučili da ne podržavaju ovu novu konstelaciju Skupštine i vlade, jer je to  u potpunosti suprotno od njihovih programskih i ideoloških načela i principa.

- Bili smo voljni da pomognemo učešćem u jednoj vladi (bez ministarskog mjesta), gdje bi preovladavao duh građanske Crne Gore, ali nažalost nije bilo dovoljne snage i spremnosti, pa su preovladale ideje i snage koje Crnu Goru vode u borbu za opstanak. Nadali smo se ovih dana da će ipak razum i ideja multinacionalne građanske Crne Gore preovladavati, ali uzalud -  DUA.

Dodaju da ostaje na snazi odluka Glavnog odbora da DUA nema što da traži u društvu nazadnih i retrogradnih politika, koje Crnu Goru svakim danom sve više udaljavaju od evroatlantskih ideja".

- DUA ostaje vjerna svojim principima, da samo jedna građanska i euroatlanski integrisana Crna Gora može biti garant opstanka - zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:35