Đukanović na marginama Samita u Tirani / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
06/12/2022 u 19:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović-Cvijanović: Želimo evropsku budućnost za naše države i narode

Zajednički je ukazano na značaj dobrosusjedskih odnosa naročito na njihovu perspektivu na polju ekonomije, izgradnju infrastrukture i bolje saobraćajne povezanosti, navodi se u saopštenju

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na marginama Samita u Tirani sastao se sa predsjedavajućom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željkom Cvijanović, navodi se u saopštenju iz Kabineta predsjednika.

Predsjednik je, kako se navodi, zahvalio na inicijativi za susret uz čestitke Cvijanović na preuzimanju dužnosti predsjedavajuće BiH.

image

Đukanović na marginama Samita u Tirani

- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

Đukanović je istakao da u Crnoj Gori sa prijateljstvom i poštovanjem gledamo na sadašnjost i budućnost međudržavnih odnosa, na temeljima zajedničkih strateških ciljeva.

- Želimo evropsku budućnost za naše države i narode -poručio je Predsjednik, pozdravljajući obnovljeni entuzijazam EU, što je potvrdio i današnji Samit u Tirani.

Cvijanović je visoko ocijenila odnose dvije države u bilateralnoj ravni i u kontekstu integracije u EU i upućenosti jednih na druge kroz razmjenu iskustava i rezultate koje je Crna Gora ostvarila na evropskom putu.

Zajednički je ukazano na značaj dobrosusjedskih odnosa naročito na njihovu perspektivu na polju ekonomije, izgradnju infrastrukture i bolje saobraćajne povezanosti. Razgovarano je i o prilikama za saradnju u energetici, vodoprivredi i daljem turističkom povezivanju.

Sagovornici su razmijenili informacije i o unutrašnjim prilikama u zemljama, cijeneći da je stabilnost preduslov za napredak društva i evropsku budućnost regiona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:39