sa sastanka / - SA SASTANKA
27/09/2022 u 12:11 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj: Crna Gora i Albanija baštine tradicionalno dobre odnose

On je pozvao predsjednicu Skupštine, da u narednom periodu posjeti Crnu Goru

Dvije zemlje baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, a postoji prostor za produbljivanje saradnje u oblasti reforme javne uprave, poručio je ministar javne uprave Maraš Dukaj na sastanku sa predsjednicom Skupštine Albanije Linditom Nikolom.

Oni su razgovarali o položaju Crne Gore na međunarodnom planu, uz poseban akcenat na aktivnostima koje se odnose na evropske i evroatlantske integracije.

Ministar Dukaj je predsjednicu Skupštine upoznao sa ciljevima, prioritetima i zadacima Ministarstva javne uprave, kao što je proces decentralizacije i jačanja sistema lokalne samouprave u Crnoj Gori i reformi javne uprave.

On je naglasio da se ova administracija bavila i izradom Zakona o Vladi, kojim će Crna Gora nakon 120 godina dobiti zakonsko uređenje Vlade.  

Predsjednica Skupštine Nikol se zahvalila ministru Dukaju na posjeti i istakla podršku i unapređenje saradnje u mnogim oblastima.  Ona je pozdravila napore Crne Gore na putu u evropske integracije i upoznala ga sa aktuelnim dešavanjima u Parlamentu Albanije, kao i težnjama Albanije da postane dio EU i velike evropske porodice.

Ministar Dukaj je pozvao predsjednicu Skupštine, da u narednom periodu posjeti Crnu Goru.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:08