Dukaj i Kun / - FOTO: MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE
28/11/2023 u 11:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj-Kun: Nastavak prijateljskih odnosa Crne Gore i NR Kine

Ministarstvo javne uprave je otvoreno za svaku vrstu saradnje sa NR Kinom, a u svrhu unapređenja usluga koje pružamo - naglasio je Dukaj

Ministar javne uprave, Marash Dukaj,  primio je danas izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Fan Kuna.

Na sastanku je ocijenjeno da Crna Gora i NR Kina njeguju tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da u narednom periodu treba raditi na daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti reforme javne uprave i jačanju kapaciteta državnih službenika.

Ministar Dukaj je upoznao ambasadora sa dosadašnjim rezultatima na planu reformejavne uprave, lokalne samouprave i digitalizacije, te u tom smislu naglasio važnu podršku Kine.

Ambasador Kun je kazao da će Kina nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori, posebno u kontekstu daljeg razvoja i partnerstva.

- Ministarstvo javne uprave je otvoreno za svaku vrstu saradnje sa NR Kinom, a u svrhu unapređenja usluga koje pružamo - naglasio je Dukaj.

Sagovornici su iskazali otvorenost za još intenzivniju saradnju na planu razmjene iskustava u oblasti digitalizacije, a sve u skladu sa dobrim praksama NR Kine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. februar 2024 09:44