Дукај, Милер / - фото: МЈУ
26/05/2022 u 13:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Дукаj-Милер: Сарадња у области дигитализациjе

Министар Дукаj се на самом почетку захвалио на пуноj подршци коjу Аустриjа пружа Црноj Гори, нарочито у процесу европских интеграциjа и упознао амбасадора са приоритетима у раду Министарства

Министар jавне управе Мараш Дукаj састао се данас са амбасадором Аустриjе Њ.Е. Карлом Милером, саопштено је из Министарства јавне управе. 

Дукаj се на самом почетку захвалио на пуноj подршци коjу Аустриjа пружа Црноj Гори, нарочито у процесу европских интеграциjа и упознао амбасадора са приоритетима у раду Министарства на чиjем jе челу.

- Посвећени смо дигиталном развоjу и модернизациjи jавне управе као значаjном сегменту реформе jавне управе. Приоритет нам jе успостављање ефикасне, рационалне и транспарентне jавне управе – управе коjа jе окренута ка грађанину, како на државном, тако и на локалном нивоу. Створићемо услове да држава постане прави сервис грађана - казао jе Дукаj.

Он jе истакао да су аустриjска искуства у области дигитализациjа jавних услуга добар примjер, па у наредном периоду треба успоставити моделе сарадње и размjене искустава на плану унаприjеђења квалитета jавних услуга и модернизациjе у jавном сектору.

Амбасадор Милер jе честитаjући именовање министру Дукаjу истакао да двиjе државе повезуjу, традиционално добри политички и билатерални односи на свим пољима и континуирана сарадња двиjе државе.

- Аустриjа ће наставити да пружа подршку Црноj Гори у даљем процесу европских интеграциjа и реформских процеса. На свим нивоима ћемо пружити експертску подршку, а посебно у области у области реформе jавне управе и дигиталне трансформациjе и размjени искустава кроз реализациjу заjедничких програма и проjеката - казао jе амбасадор Милер.

Саговорници су оциjенили да постоjи значаjан простор за сарадњу двиjе државе и размjене наjбоље праксе и сарадње у многим областима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:05