Dukaj i Eskobar / - FOTO: MINISTARTSVO JAVNE UPRAVE
03/12/2022 u 07:29 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber bezbjednosti prostora Crne Gore

Sagovornici su potvrdili čvrstu posvećenost Crne Gore evropskom i evroatlanskom putu i vrijednostima, i razmijenili informacije i mišljenja o političkoj, bezbjednosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnom Balkanu

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za Evropu i Evroaziju i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan,  Gabrijelom Eskobarom.

image

Dukaj i Eskobar

- FOTO: MINISTARTSVO JAVNE UPRAVE

Sagovornici su potvrdili čvrstu posvećenost Crne Gore evropskom i evroatlanskom putu i vrijednostima, i razmijenili informacije i mišljenja o političkoj, bezbjednosnoj i ekonomskoj situaciji na Zapadnom Balkanu, dodaje se u saooštenju.

Zamjenik pomoćnika, Eskobar, naglasio je jasnu i nedvosmislenu podršku SAD procesu evropskih integracija Crne Gore.

- Jedna od glavnih tema razgovora bilo je otklanjanje štetnih posljedica sajber napada kojim je Crna Gora bila izložena - ističu iz Ministarstva javne uprave.

Povodom toga, na sastanku je potvrđena spremnost SAD da, kroz ekspertsku podršku i pomoć, podrže Crnu Goru, kako u saniranju štete, tako i u širem kontekstu, stvaranju normativnog okvira i institucionalne infrastrukture za prevenciju napada ovakve vrste i jačanje sistema sajber bezbjednosti prostora Crne Gore, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 17:57