Milo Đukanović / Kabinet predsjednika
29/03/2023 u 18:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović bio gost Instituta Sjedinjenih Američkih Država za mir

Domaćini su pozdravili vodeću ulogu Đukanovića u svim prelomnim događajima, koji se kao njihov aktivni učesnik snažno i glasno zalagao za proevropsku i proatlantsku budućnost Crne Gore i ZB, saopšteno je iz kabineta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović danas je bio gost Instituta Sjedinjenih Američkih Država za mir, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Razgovor sa predsjednikom Crne Gore o bezbjednosti i stabilnosti na Balkanu, rastućim prijetnjama ruskog uticaja širom Evrope, važnosti NATO i budućoj evropskoj bezbjednosnoj arhitekturi moderirao je Ves Mičel, viši savjetnik u Centru za Rusiju i Evropu Instituta i pomoćnik državnog sekretara za evropske i euroazijske poslove u prethodnoj administraciji.

Predsjednika je u ime Instituta pozdravila predsjednica i izvršna direktorica Liz Grande, ističući da je razgovor sa liderom bogatog političkog i geopolitičkog iskustva privilegija.

- Grande i Mičel su naglasili i da je Zapadni Balkan važno mjesto i polje njihovog interesovanja, uz podsjećanje na činjenicu da je Crna Gora kao uspješna priča u dugom periodu bila primjer u sprječavanju nasilnih konflikata i bliske integracije sa Zapadnim organizacijama. U tom kontekstu, pozdravili su vodeću ulogu predsjednika Đukanovića u svim prelomnim događajima, koji se kao njihov aktivni učesnik snažno i glasno zalagao za proevropsku i proatlantsku budućnost Crne Gore i ZB - saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

Predsjednik Đukanović je, uz zahvalnost za poziv američkom Institutu za mir, iskazao zadovoljstvo prilikom da sa renomiranim sagovornicima koji su učestvovali na virtuelnoj konferenciji podijeli stavove o važnim pitanjima koja se tiču sadašnjosti i budućnosti regiona i bezbjednosti evroatlantskog prostora u cjelini u kontekstu rata u Ukrajini.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
31. maj 2023 00:08