Мило Ђукановић / - SASAMATIC
20/07/2021 u 18:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић честитао Дан Општине Беране: На нама је да чувамо антифашистичке вриједности

Вјерујем да ће такав приступ бити препознат од стране локалних власти и додатно подстакнут на централном нивоу, закључује се у честитци

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом 21. јула – Дана Општине Беране, предсједнику Општине Тихомиру Богавцу, предсједнику Скупштине општине Новици Обрадовићу, одборницима и свим грађанима Берана уз најбоље жеље за даљи успјешан рад.

 -Осамдесет година од херојског 13. јула, с поносом се присјећамо оних који су у данима након првог општенародног устанка у ратом поробљеној Европи, на сједници Народоослободилачког одбора за Срез берански, без обзира на разлике у нацији, вјери или политичком убјеђењу, дали безрезервну подршку борби против фашизма. Посвећеност слободарској традицији, мултиетничности и мултиконфесионалности, и данас чине чврст темељ модерне, европске Црне Горе. На нама и будућим генерацијама је да чувамо антифашистичке вриједности уткане у црногорско биће и не дозволимо њихово скрнављење- поручио је предсједник.

 -Овогодишњи празник дочекујемо у условима дуготрајне пандемије ЦОВИД-19, чије нас посљедице упућују на додатно заједништво и предузимање мјера за санацију и бржи и равномјернији опоравак. Тим напорима се најодговорније доприноси адекватном валоризацијом расположивих ресурса, дјелотворном политиком и стратешким развојним приступом. Вјерујем да ће такав приступ бити препознат од стране локалних власти и додатно подстакнут на централном нивоу-закључује се у честитци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 17:11