/ -MILO ĐUKANOVIĆ
29/07/2022 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović čestitao Dan opštine Plav: Uz podršku dijaspore smanjićemo migracije

Održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav, kazao je on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović čestitao je 30. jul – Dana Opštine Plav.

- Proslava Dana opštine prilika je da još jednom odamo priznanje građanima Plava za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, svevremenih vrijednosti bogatstva u različitostima duboko utkanim u moderno crnogorsko društvo. Na takvim temeljima, vođeni principima demokratije, moramo graditi društvo vladavine prava i jednakih šansi, dajući prostor razvoju preduzetničkog duha, doprinoseći kvalitetnijem i bržem razvoju Plava koji za to ima sve preduslove. Dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori,smanjiće se potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava- kazao je Đukanović. 

Dodao je da je održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja, plansko očuvanje kvaliteta životne sredine, pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav i njegov razvoj uz podršku i partnerski odnos državnih institucija.

- Sa željom da i ovogodišnji praznik obilježite u tradicionalnom duhu prepoznatljive domaćinske gostoljubivosti, još jednom vam čestitam Dan opštine i upućujem srdačne pozdrave- zaključio je Đukanović u čestitci. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 10:18