Milo Đukanović / - DPS
08/02/2023 u 09:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović čestitao Dan Opštine: Zeta vjekovima njegovala suštinsko biće Crne Gore

Snažna podrška donošenju odluke o osnivanju Opštine Zeta, svoje čvrsto opredjeljenje imalo je i ima u dosadašnjim rezultatima odgovorne lokalne uprave koja se istakla kontinuiranom brigom prema svakom građaninu

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 8. februara, Dana Opštine Zeta, predsjedniku Opštine Mihailu Asanoviću, predsjedniku Skupštine opštine Luki Krstoviću, odbornicima, svim građanima Zete i učesnicima svečane sjednice uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

- Na temeljima crnogorske tradicije, slobode i rodoljublja, Zeta je svojom istorijskom ulogom kroz vjekove svog postojanja branila, čuvala i njegovala suštinsko biće savremene i svevremene Crne Gore. Antifašistički duh građana i građanki Zete, žrtve koje su dali u toku Narodnooslobodilačke borbe, ostavili su u nasljeđe budućim generacijama obavezu da istraju na putu građanske i multietničke Crne Gore, saopštio je Đukanović.

Kako je naveo, snažna podrška donošenju odluke o osnivanju Opštine Zeta, svoje čvrsto opredjeljenje imalo je i ima u dosadašnjim rezultatima odgovorne lokalne uprave koja se istakla kontinuiranom brigom prema svakom građaninu, posvećenim domaćinskim odnosom prema resursima i predanošću realizaciji značajnih infastrukturnih projekata od ekonomskog, privrednog i društvenog značaja za razvoj Zete.

- Ostvarenje višedecenijskog uspješnog razvoja dodatno obavezuje i novu upravu da obezbijedi kontinuitet efikasnog rješavanja pitanja od značaja za sve građane Zete. Vjerujem da će Opština Zeta nastaviti da doprinosi ukupnom, ravnomjernom i dugoročno održivom razvoju Crne Gore kao neodvojivom dijelu evropskog civilizacijskog prostora, napisao je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 23:07