Мило Ђукановић / - Мило Ђукановић
20/05/2022 u 21:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Црна Гора на европском путу, кормило управљања државом имамо у својим рукама

Ђукановић је поручио да Црна Гора, која је већ уважена чланица НАТО, непоколебљиво стоји на европском путу

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић честитао је Дан независности свим грађанима, те поручио да је 21. мај круна великог насљеђа славне црногорске историје, коју остављамо у аманет покољењима.  

 - С поносом свједочимо да је данас у Црној Гори све више грађана који увиђају значај наше побједе на референдуму 2006. године. Развој ситуације у Црној Гори, као и регионални и међународни контекст потврђују колико је била визионарска одлука о обнови државе. И колико је важно, посебно у овако турбулентним временима, што кормило управљања државом имамо у својим рукама - навео је он.

Ђукановић је поручио да  Црна Гора, која је већ уважена чланица НАТО, непоколебљиво стоји на европском путу.

 - Нијесмо дозволили да с тог курса скрене ни током минулог периода док је њоме управљала некомпетентна и национално неодговорна Влада.  Усвајање европског система вриједности, одговорност према НАТО и чланство у ЕУ као крајњи циљ остају приоритети државне политике - додао је он.

Црна Гора је, према Ђукановићевим ријечима, кроз развој догађаја на политичкој сцени током последње двије године показала да је и функционална демократија.

 - Своје политичке проблеме рјешавамо демократским путем на изборима и у парламенту а не ванинституционално, укључујући и тако важне одлуке као што је смјена Владе, и избор нове, мањинске, која данас слави Дан независности. Свим грађанима Црне Горе честитам овај велики празник, у нади да су упркос бројним изазовима пред нама бољи дани, зашта се заједно морамо постарати, свако на свом нивоу одговорности. Нек је вјечна Црна Гора - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 07:38