/ Фото: Кабинет предсједника
18/05/2021 u 15:59 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Цурење података је политички пропуст, а са одговорношћу се мора суочити Кривокапић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић коментарисао је данас на састанку са Јенсом Столтенбергом цурење безбједносних НАТО података у Црној Гори, истичући да политичка одговорност постоји.

- Држава Црна Гора је покренула и поступак не само политичке, него и правне одговорности. Не вјерујем да је то завршен процес, мислим да ће се тај процес наставити. Оно што је извјесно да политичка одговорност за тај пропуст постоји и да се са њом мора суочити Влада и премијер - нагласио је Ђукановић.

Он је казао да то не угрожава односе Црне Горе и НАТО-а.

- Мислим да и овђе у НАТО-у постоји свијест о томе да је ово ново политичко искуство, да данас у Црној Гори имамо власт која је своју шансу чекала 30 година и која показује извјесно несналажење у првим мјесецима вршења те власти. Наравно, све мање је стрпљивости, све мање је неразумијевања за евентуално поновљене пропусте. Нико нема право на пропусте у обављању тако одговорног државног посла какав је посао власти у свакој држави, посебно у држави чланици НАТО-а- рекао је Ђукановић.

Kазао је да дефинитивно то јесте био политички пропуст и да треба да буде санкционисан тамо гђе је одговорна извршна власт у питању.

- Али убијеђен сам да то не може довести у питање повјерење које НАТО има према Црној Гори и убијеђен сам да у Црној Гори и даље постоји веома снажан политички покрет тренутно у опозицији, веома интензивној опозицији, али доминантан у друштву који неће дозволити да Црна Гора напусти свој стратешки курс европске и евроатлантске политике - напоменуо је предсједник.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:31