Мило Ђукановић / - фото: ДПС
26/06/2021 u 14:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Дао сам 30 година живота за ово што имамо данас

Промjена власти ставила Црну Гору пред нове изазове, истиче Ђукановић

Предсjедник Црне Горе и Демократске партиjе социjалиста Мило Ђукановић изjавио jе данас да jе дао 30 година живота за ово – што имамо данас и не жалим за њима не жалим jер само сигуран да имамо боље услове за живот и што ће моjе потомство живjети боље од онога што сам jа наслиjедио”. Коментаришући актуелну ситуациjу у држави он тврди да Црна Гора ниjе у безнадежноj ситуациjи – изаћи ће богатиjа Црна Гора из тог искуства као и ДПС.

– Промjена власти показала jе нови ниво демократске зрелости Црне Горе, нови капацитет демократичности, али jе истовремено Црну Гору ставила пред нове изазове, и тиме додатно нагласила важност пуне посвећености младима–  рекао jе он данас на ВИИИ Конгресу Савjета младих ДПС-а коjи се одржава у Подгорици. 

Он jе поручио да нема квалитетног живота без претходног усваjања европског система вриjеднисти, и додао да jе то визиjа коjу jе имала и његова генерациjа када jе улазила у политику.

Ђукановић jе jасан – на младима да преузму одговорност за оно што им стариjа генерациjа оставља у насљеђе.

– Сада Црна Гора не може направити стратешку грешку, она jе прошла раскрсницу гдjе jе могла направити погрешан избор, а ниjе. Опредиjели смо се да непоколебљиво бранимо тековине 13. jула. Опредиjелили смо се да његуjемо вриjедности антифашизма, да се ослонимо на своjе снаге. Опредиjели смо се да наш државни брод управимо ка Европи – нагласио jе Ђукановић.

И ту смо, каже он, имали могућност да погриjешимо, као што видите има држава у регионе коjе jош ниjесу рашчистиле са тим да ли ће бити проевропске или у заjедници руско-азиjских интеграциjа.

Ђукановић упозорава да морамо бити свjесни jе да та битка ниjе завршена, и то jе логично – дуго избивање из европског контекста, и заблуда да се на Балкану може живjети ван европских правила.

– Ништа се у будућности неће одвиjати само по себи, све ће тражити жестоку борбу и жртву и свака jе оправдана. Jа сам дао 30 година за ово што имамо, не жалим за њима jер само сигуран да имамо боље услове за живот и што ће моjе потомство живjети боље од онога што сам jа наслиjедио – поручио jе Ђукановић.

Коментаришући актуелну ситуациjу у држави он тврди да Црна Гора ниjе у безнадежноj ситуациjи.

– Колико jе било оних коjи су ликовали не због побjеде на изборима већ зато што ће им помоћи да уруше Црну Гору и маргинализуjу ДПС. Па се показало да ниjесу били у праву, да смо одољели ударима. Изаћи ће богатиjа Црна Гора из тог искуства као и ДПС. Расксртиће са jедном заблудом, да у Црног Гори постоjи jедна друга политичка дивизиjа коjа таj посао може радити квалитетниjе од нас – рекао jе он узмеђу осталог.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:12