Ђукановић / - Фото: Кабинет предсједника
16/09/2021 u 20:20 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Ако митрополит Јоаникије говори да Црногорци нису нација, шта он онда ради у Црној Гори?

Немам комуникацију са митрополитом Јоаникијем и нисам упућивао иницијативу да је успоставим, тврди предсједник Црне Горе

Немам комуникацију са митрополитом Јоаникијем и нисам упућивао иницијативу да је успоставим, казао је вечерас у интервјуу на Телевизији Црне Горе предсједник Црне Горе и лидер опозиционог ДПС-а Мило Ђукановић.

- Ако он говори да Црногорци нијесу нација и да ће трајати као печурке после кише, шта онда он ради у Црној Гори- казао је Ђукановић. 

Говорећи о односу са преминулим митрополитом Амфилохије, казао је да је имао комуникацију која јуе некад била успјешна, а некад мање успјешна.

- То су били односи два човјека који су причали о статусу државе, о црногорском идентитету, о положају СПЦ- додао је Ђукановић. 

Премљ његовим ријечима, на сваког Србина гледа као на најбољег Црногорца.

- Међутим, ја имам проблем са лидерима националних српских странака који тобоже бране неугрожена права Срба у Црној Гори, а рачуне плаћају у Београду. Ја се према Србима у Црној Гори односим с пуним поштовањем. Ја сам предсједник свих грађана. А оно што не могу трпјети, јесте атак и напад на државу- казао је Ђукановић. 

Говорећи о односу са Слободаном Милошевићем истакао је да су њих двојица "били савременици, и то је сва блискост коју је имао са њим". 

Како је истакао, повезивање њега са Милошевићем је била манипулација оних који покушавају да оспоре политичко дјело ДПС-а.

- По питању сарадње са Милошевићем, то није била никаква посебна близина. Ми смо били савременици, наша блискост је ту томе што је он био предсједник Србије, па Југославије, ја предсједник Владе Црне Горе. Дакле, нема политичке љубави, свако ради свој посао- додао је Ђукановић. 

Он тврди да је и даље на власти у Црној Гори, а говорећи о дешавањима на Цетињу казао је да сви очекују да он скрушено преузме одговорност. 

- Међутим, одговорићу да је сва одговорност за дешавања на Цетињу на другој страни. Ово је атак великосрпског национализма на Црну Гору- навео је Ђукановић. 

Вељовићу није било мјесто на Цетињу, али разумијем га

Када бих одговорио да ли је требао Веселин Вељовић да разбија кордоне полиције на Цетињу, рекао бих вам не. Он је донедавно био старјешина тим истим људима, али разумијем човјека са патриотским набојем и разговара са својим доскорашњим службеницима, истакао је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:17