Milo Đukanović / - SRDJAN BOLJEVIC
21/11/2022 u 12:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Kotor odgovorno koristio pogodnosti perioda dinamičnog ekonomskog prosperiteta

Uvjeren da će na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja Kotor nastaviti putem koji ga pozicionira na mapi svjetskih turističkih i nautičkih destinacija, kazao je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 21. novembra – Dana Opštine Kotor, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću, predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji, odbornicima i svim građanima Kotora uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

Kotor, grad kulturnog bogatstva i tradicije, riznica srednjevjekovne arhitekture i istorijskog nasljeđa, srce Boke i simbol prepoznatljivosti Crne Gore. Grad modernog duha i žitelja koji su uspjeli sačuvati neprolazne vrijednosti multikulturalizma i multikonfesionalnosti. Smješten u jednom od najljepših zaliva svijeta, Kotor sa svojim neprocjenjivim materijalnim i nematerijalnim bogatstvom predstavlja jedinstvenu adresu znamenitosti, koja s pravom pripada svjetskoj baštini i čini vjekovnu neraskidivu sponu Crne Gore sa Evropom - kazao je Đukanović.

- U savremenoj Crnoj Gori, Kotor je odgovorno koristio pogodnosti perioda dinamičnog ekonomskog i demokratskog prosperiteta, njegujući tradiciju i čuvajući status zaštićenog kulturnog dobra, i dao snažan pečat prepoznatljivom razvoju i afirmaciji naše države. Stoga, Kotor mora imati posebno mjesto u svim projekcijama budućnosti Crne Gore, koje će joj obezbijediti članstvo u EU, a našim građanima željeni nivo životnog standarda.

Uvjeren da će na temelju dugoročnih strateških opredjeljenja Kotor nastaviti putem koji ga pozicionira na mapi svjetskih turističkih i nautičkih destinacija, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave - poručio je u čestitki.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:01