/ -FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA CG
23/06/2022 u 15:31 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Đukanović: Prošla Vlada je vodila zemlju u ćorsokak, a Abazovićevoj dajem šansu

Na sreću, Krivokapićeva Vlada je završila svoj mandat, kazao je on

Primjećujem napore Vlade na čijem je čelu Dritan Abazović, a sad je pitanje kapaciteta kako će ostvariti zadatke koji se tiču blokada pregovaračkog procesa, kazao je predsjednik Crne Gore i lider DPS-a Milo Đukanović. 

- Na sreću, Krivokapićeva Vlada je završila svoj mandat. Abazovićeva Vlada je pokazala riješenost da obnovi reformske napore- kazao je Đukanović nakon današnjeg sastanak lidera EU i Zapadnog Balkana u Briselu.

Poručio je da Vladi Dritana Abazovića daje šansu. 

- Vidjećemo koji je realni kapacitet ove Vlade. Nema sumnje da ovo nije idealna Vlada. Ipak, treba biti optimista i dati im šansu. Idealan scenario je bio organizovati izbore i dobiti političku Vladu. Jedan dio javnosti je nezadovoljan od prvog dana i jako je kritičan- naveo je on. 

Podržaćemo Evropsku političku zajednicu ako to znači ubrzavanje ka članstvu u EU

Đukanović je kazao da za sada ne postoji spremnost da se razgovara o datumima ulaska zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju EU.

- Ipak, postoji raspoloženje da se radi na unapređenju ambijenta, prije svega na otklanjanju prepreka koje su se iskazale, najdirektnije u slučaju odnosa Bugarske prema Sjevernoj Makedoniji- zaključio je on. 

Prema njegovim riječima, idealan scenario je bio organizovati izbore i dobiti političku vladu.

- Crnoj Gori treba moćna politička vlada koja će biti u stanju da zemlju vodi maksimalnom dinamikom ka strateškom cilju – članstvu u EU- naglasio je Đukanović.

Podsjetio je da nije “postojala spremnost da se organizuju prijevremeni parlamentarni izbori”, i da se moralo birati između “one vlade koja je potpuno dovela zemlju u ćorsokak i nove Vlade koja je bila realno moguća”.

- Manjinska vlada ima oročen vijek trajanja od godinu dana. Svi koji smo akteri u toj Vlade, složili smo se oko prioriteta. Kada govorimo o godini dana mandata možemo govoriti o dva zadatka – deblokada pregovračkog procesa i pokušaj povratka povjerenja strateških investitora - zaključio je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 10:57