Са састанка / - кабинет предсједника
09/09/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић - Мурадов: Сарадња између Црне Горе и Азербејџана ће наставити да се развија

Предложено је организовање једне од међународних конференција у Црној Гори под покровитељством Ђукановића

Сарадња између Црне Горе и Азербејџана ће наставити да се додатно развија, укључујући и са Центром Низами Гањави. оцијењено је на састанку предсједника Црхе Горе Мила Ђукановића, и генералног секретара Међународног Центра Низами Гањави из Азербејжана Ровсхана Мурадова у оквиру посјете делегације Центра региону.

 - Он је уз захвалност за пријем и сусрет представио иницијативе и активности Центра са фокусом на оне које се односе на актуелна питања на Западном Балкану. Уз подсјећање на пријатељске односе двије земље и поштовање за допринос предсједника Ђукановића међудржавној сарадњи, Мурадов је информисао о одржаним и планираним конференцијама у организацији Центра, чији је циљ подстицање додатне пажње међународне заједнице за питања ЗБ и његову европску перспективу - саопштили су из кабинета Ђукановића.

Цијенећи углед и утицај предсједника Ђукановића, Генерални секретар Центра Низами Гањави предложио је организовање једне од међународних конференција у Црној Гори под покровитељством Предсједника уз изражену жељу за његово учешће и на другим предстојећим догађајима у организацији овог Центра.

 - Предсједник је уз задовољство сусретом поздравио квалитет активности Центра Низами Гањави и пажњу коју поклањају региону Западног Балкана. Уз спремност да допринесе даљим активностима Центра на том плану, захвалио је за помоћ која је упућена Црној Гори у времену пандемије и поздравио резултате Азербејџана у процесу имунизације - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:49