/ - Фото: Кабинет предсједника
18/05/2022 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић на Косову: Не треба нам балканска изолација од европског развоја

Научили смо важну лекцију да заједничком будућношћу у Европи доприносимо регионалној, а не само националној стабилности, казао је Ђукановић

И у Црној Гори и на Kосову смо на становишту да нам не треба даља балканска изолација од главних токова европског развоја, казао је црногорски предсједник Мило Ђукановић током састанка са првим човјеком Парламента Kосова Гљауком Kоњуфца.

Kоњуфца се захвалио Ђукановићу за посвећеност јачању добросусједских односа и за "мудрост и искуство које је посебно значајно припадницима млађих генерација политичара којим припада, нарочито у контексту актуелних геополитичких дешавања”.

- Управо нас та ситуација подсјећа на важност блискости међу земљама региона и достизања демократских вриједности европске цивилизације- казао је он .

Ђукановић је казао да су “научили важну лекцију да заједничком будућношћу у Европи доприносимо регионалној, а не само националној стабилности”.

- Заједнички је оцијењено да добар дио потенцијала за сарадњу лежи у комуникацији парламената што треба снажно подстаћи. Поновљена је оцјена о неопходности изналажења одрживог рјешења односа Kосова и Србије кроз политички процес и дијалог- закључили су из Kабинета предсједника

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:07