Мило Ђукановић / - фото: Кабинет предсједника
31/10/2021 u 15:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић на Самиту свjетских лидера у Глазгову

Предсjедник државе ће првог дана Самита говорити у оквиру сесиjе на наjвишем нивоу, на коjоj ће учествовати више од 120 свjетских лидера

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић отпутоваће вечерас у Глазгов, гдjе ће на позив британског премиjера Бориса Џонсона, учествовати на Самиту свjетских лидера, коjи се одржава у оквиру 26. Конференциjе држава уговорница Оквирне конвенциjе УН о клими (COP26), 1. и 2. новембра.

Предсjедник Ђукановић ће првог дана Самита говорити у оквиру сесиjе на наjвишем нивоу, на коjоj ће учествовати више од 120 свjетских лидера.

Истог дана биће гост на приjему коjи као домаћин Самита приређуjе британски премиjер Борис Џонсон.

Другог дана боравка у Глазгову, предсjедник  ће, на позив предсjедника САД Џозефа Баjдена и предсjеднице ЕК Урсуле фон дер Лаjен учествовати на скупу коjим ће званично бити покренута инициjатива ЕУ и САД „Глобални програм обавезивања на смањивање емисиjе метана“.

Самит у Глазгову се организуjе с намjером да свjетски лидери представе конкретне потезе и кредибилне планове за достизање циљева, и координисане акциjе коjима ће се одговорити на промjену климе.

На маргинама Самита, предсjедник Црне Горе имаће билатералне контакте уобичаjене за међународне скупове на високом нивоу. На инициjативу Jермениjе и Сан Марина, имаће одвоjене сусрете са предсjедником Саркисианом и капетанима регентима Симонциниjем и Мусониjем.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

14. maj 2024 02:42