/ Мило Ђукановић - фото: ДПС
17/06/2021 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић на Самиту земаља учесница СЕЕЦП

Форум ће окупити државне званичнике, представнике међународних организација, лидере из политичког и друштвеног живота, водеће чланове академских заједница

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић данас ће у Анталији, на позив турског колеге Реџепа Тајипа Ердогана, учествовати на Самиту предсједника држава и влада земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи.

Из кабинета Ђукановића казали су да се овогодишњим Самитом, којим предсједава Турска, обиљежава 25. годишњица оснивања СЕЕЦП-а.

СЕЕЦП је, како се наводи, иницијатива чији је примарни циљ јачање добросусједских односа и проналажење рјешења за заједничке изазове са којима се суочава регион јачањем принципа регионалног власништва и инклузивности, и сарадњом у Југоисточној Европи.

Додаје се да ће Ђукановић, другог дана боравка у Турској, присуствовати инаугуралној сесији Анталијског дипломатског форума, који се одржава под покровитељством турског предсједника.

- Форум ће окупити државне званичнике, представнике међународних организација, лидере из политичког и друштвеног живота, водеће чланове академских заједница, представнике медија и приватног сектора- наводи се у саопштењу.

Ђукановић ће, како се додаје, у Анталији имати и одвојени билатерални сусрет са Ердоганом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:10