/ фОТО: ЈУТЈУБ
26/10/2021 u 21:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: На Западном Балкану су оживјеле ретроградне политике

Црна Гора је спремна да се бори за вриједности у које вјерује, поручио је он

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић и лидер ДПС-а забринут је што је, како тврди, "оживљавањем ретроградних политика, последњих мјесеци Западни Балкан више на питању стабилности, него интеграција".

Ђукановић је то казао на састанку са члановима делегације Европског савјета за међународне односе (ЕЦФР) који бораве у студијској посјети Црној Гори и региону.

-  Упркос томе, Ђукановић је изразио спремност Црне Горе да се бори за вриједности у које вјерује, напомињући да је Црна Гора сва своја стратешка постигнућа остварила захваљујући функционалности државе, што је сада доведено у питање и што се мора рјешавати и у складу са очекивањима јавног мњења - пише у саопштењу Кабинета Ђукановића. 

Уз оцјену о извјесном поремећају на ширем глобалном плану, Ђукановић сматра да је актуелна ситуација на Западном Балкану посљедица двије околности: заустављеног процеса проширења и поремећаја на релацији Исток-Запад.

- Ђукановић је указао на потребу одлучнијег и јаснијег подстицаја земљама Западног Балкана за интеграцију у ЕУ, и “одлучнију и промишљенију заштиту Региона од малигног утицаја трећих страна што није само интерес Западног Балкана, већ и Европе- закључује се у саопштењу Кабинета Ђукановића. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:29