Milo Đukanović u Nikšiću / - FOTO: DPS
09/05/2023 u 08:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Nadam se da će i Crna Gora, kao i Evropa, pronaći potrebnu snagu da ojača jedinstvo i podstakne evropske vrijednosti

Želim da vjerujem da će evropska ideja ujedinjenja biti dovoljno snažna da nadvlada komplikovane izazove i prijetnje na geopolitičkom planu, i time podrži stratešku i globalnu konkurentnost Evrope, poručio je Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u ime građana Crne Gore i u svoje ime, uputio je čestitku predsjedniku Evropskog savjeta Šarlu Mišelu povodom 9. maja – Dana Evrope, uz najbolje želje za prosperitet Evropske unije i blagostanje svih evropskih naroda i evropskih građana.

- Dan Evrope uvijek u nama budi najpozitivnije emocije radosti, bogatstva različitosti i zajedništva na kojima smo gradili temelje našeg evropskog doma, osvajali slobode i nove vrijednosti. I danas, u uslovima rata, potvrđujemo da pravo da slobodno živimo i biramo svoju budućnost nikada ne smijemo prihvatiti zdravo za gotovo, već da se svakoga dana za njih moramo boriti i njegovati ih - naveo je Đukanović.

Crna Gora, ističe on, proslavlja Dan Evrope suočena sa izazovom da na unutrašnjem planu povrati političku stabilnost koja će obnoviti reformske procese i odgovoriti na većinsko evropsko opredjeljenje njenih građana.

- Nadam se da će i Crna Gora, kao i Evropa, pronaći potrebnu snagu da ojača jedinstvo i podstakne evropske vrijednosti koje vode u sigurniju i prosperitetniju budućnost. Žilavost crnogorskog slobodarskog duha i njene demokratije, iako krhke i mlade, ohrabruje - kazao je Đukanović.

On je iskoristio ovu priliku da na kraju svog mandata na poziciji Predsjednika Crne Gore, zahvali na izuzetnoj saradnji, dijalogu i razumijevanju, i na ličnom i institucionalnom planu, koji su imali tokom proteklih godina, ne samo o Crnoj Gori i njenom evropskom putu, već i kada je riječ o procesima na Zapadnom Balkanu.

- Ostajem čvrsto pri uvjerenju da samo punopravno članstvo u EU svih država Zapadnog Balkana garantuje prosperitet i održivu stabilnost ovog dijela evropskog kontinenta. Želim da vjerujem da će evropska ideja ujedinjenja biti dovoljno snažna da nadvlada komplikovane izazove i prijetnje na geopolitičkom planu, i time podrži stratešku i globalnu konkurentnost Evrope - poručio je Đukanović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 03:45