Milo Đukanović / - PREDSJEDNIK.ME
30/09/2022 u 13:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Izvođač radova Imperijalne Rusije i Velike Srbije je predsjednik Vlade

Đukanović je istakao da je odgovornost za društveno-političke interese u parlamentu

Parlament pokazuje da ne ispunjava svoje ustavne nadležnosti, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović i poručio da je jasna namjera da se Crna Gora učini institucionalno nesposobnom.

(VIDEO) Pojavio se Đukanović: Nije usvojen dnevni red, sjednica završena

Poslanici crnogorskog parlamenta nijesu danas raspravljali o predlogu Đukanovića za skraćenje mandata Skupštini, jer dnevni red vanredne sjednice nije usvojen.

Đukanović je novinarima u Skupštini rekao da postoje ustavne norme koje su apsolutno jasne, a jedna od njih je da se u roku 30 dana može odrediti mandatar.

-Taj rok je potrošen zbog jednog dijela partija većine od 30. avgusta. Ono što su uradili dan kasnije, mogli su da urade dan ranije- kazao je Đukanović.

On je rekao da je podnio inicijativu za skraćenje mandata Skupštini, i dodao da su time iscrpili ustavne mogućnosti.

Đukanović je istakao da je odgovornost za društveno-političke interese u parlamentu.

-Parlament pokazuje da ne ispunjava svoje ustavne nadležnost- kazao je on.

Kako je naveo, jasna je namjera protivnika Crne Gore da pokažu da postoji institucionalna paraliza.

-Danas je namjera da se Crna Gora učini institucionalno nesposobnom. Imamo političku odgovornost u parlamentu, i parlament će morati da razmišlja kako da izađe iz ovog ćorsokaka....-kazao je između ostalog predsjednik.

On je podsjetio  je da su izglasali nepovjerenje vladi Dritana Abazovića i nakon toga propustili rok da izaberu mandatata, ocjenjujući da je parlamentarna većina mogla za 30 dana da podnese dokaze da ima većinu za mandatara.

-  Oni koji ne žele dobro Crnoj Gori žele institucionalnu paralizu Crne Gore, zato nijedan od 18 kandidata za Ustavni sud nije izabran. Da bi se dokazala teza velikosrpskog nacionalizma i da Crna Gora treba da se vrati u sastav Velike Srbije što su želje i imperijalne Rusije i Velike Srbije. Jasno je da imjaju izvođača radova,  to je  predsjednik Vlade -naglašava on.

(MINA/Dan)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:36