Konatar i Đukanović / - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
27/02/2022 u 20:52 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Конатар након консултација са Ђукановићем: Абазовићу дати мандат за формирање владе

У наредна два дана предсједник Црне Горе требало би да одржи састанке са представницима албанских станака, са Либералном партијом као и са члановима партије на чијем је челу - ДПС-ом

Посланик УРА Милош Конатар, након консултација са предсједником Милом Ђукановићем, казао је да мандат за сатав нове владе треба дати Дритану Абазовићу. 

Ђукановић је наставиo je консултације око састава мањинске владе, а састанци са представницима Грађанског покрета УРА и Бошњачке странке почели су у 19 сати.

- Пренијели смо наш став да Црна Гора нема времена да чека и да је спремна да уђе у завршну фазу форрмирања нове владе. Ми смо разговарали о мандатару и пренијели став ГП УРА да мандат за сатав нове владе треба да припадне предсједнику УРА Дритану Абазовићу. Мислим да су разговари о саставу нове владе ишли у добром смјеру - навео је Конатар.

image
- FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA

 Он је додао да нова влада мора учинити све да Црна Гора постане наредна чланица Европске уније.

- Око тога је донесен висок степен сагласности и током разговора о саставу нове владе, а стекли су се услови да предсједник Црне Горе да мандат Абазовићу - навео је он.

Посланица Божена Јелушић казала је да је приоритет стављање у фокус оно што је  најбољи интерес за грађане.

Након представника УРА, Ђукановић вечерас разговара са представницима Бошњачке странке.

У наредна два дана предсједник Црне Горе требало би да одржи састанке са представницима албанских станака, са Либералном партијом као и са члановима партије на чијем је челу - ДПС-ом.

Да подсјетимо, Ђукановић је већ обавио разговоре са челницима СДП-а и СД Рашком Коњевићем и Дамиром Шеховићем, док се позиву нису одазвали Демократски фронт и Демократе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:56