Milo Đukanović / - PREDSJEDNIK.ME
18/09/2022 u 09:49 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Nikšić uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva

Predsjednik čestitao 18. septembar – Dana Opštine, svim građanima Nikšića, odbornicima i predsjednicima Skupštine i Opštine

Nikšić je grad koji je uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio sa drugima, valorizujući na taj način bogatstvo različitosti koje krasi Crnu Goru, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović.

On je čestitao 18. septembar – Dana Opštine, svim građanima Nikšića, odbornicima i predsjednicima Skupštine i Opštine.

Đukanović je rekao da današnji praznik determiniše vrijednosti slobode koja je građanska matrica crnogorskog društva, posebno prepoznata u gradu čije su šćeri i sinovi nesebično na oltar njenog vjekovnog očuvanja prinosili svoje živote.

- Nikšić je grad koji je uvijek baštinio svevremene vrijednosti građanskog društva, čuvao ih i dijelio sa drugima, valorizujući na taj način bogatstvo različitosti koje krasi Crnu Goru- ocijenio je Đukanović.

On je poručio da budućnost Nikšića treba da bude utemeljena na odgovornom društvenom ponašanju, posvećenosti vrhunskim rezultatima, prožeta pravičnošću, solidarnošću, tolerancijom i brigom prema svakom građaninu.

- Vođeni principima demokratije, moramo nastaviti graditi društvo jednakih šansi, doprinoseći evropskoj perspektivi savremene Crne Gore-  istakao je Đukanović u čestitki.

To su, istakao je on, temelji na kojima su postignutu svi uspjesi, obnovljena nezavisnot, postali NATO članica i najnapredniji kandidat za ulazak u porodicu evropskih naroda i razvili održiv sistem ekonomskih i demokratskih institucija.

- Uvjeren da će lokalna samouprava znati da iskoristi dosadašnja dobra iskustva i dati značajan doprinos daljem ekonomskom i društvenom razvoju Nikšića, još jednom vam čestitam praznik i upućujem srdačne pozdrave- naveo je Đukanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 16:11