Milo Đukanović / - KABINET - DAN PORTAL
04/04/2024 u 16:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Od ulaska u NATO Crna Gora je ostvarila najdinamičniji prosperitet

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović poručio je da smo na 75. godišnjicu formiranja NATO uvjereniji nego ikada u ispravnost ideje, vrijednosti i principa na kojima počiva Alijansa, najuspješniji savez u istoriji čovječanstva.

- Mir, sloboda, demokratija i vladavina prava nasušna su potreba današnjeg nepredvidljivog svijeta, a kolektivna bezbjednost važnija nego ikada. Naša je obaveza da pravilno prepoznamo izazove, i ne dozvolimo dalje ugrožavanje slobode i međunarodnog prava - istakao je  Đukanović na društvenoj mreži Iks. 

Dodaje da je Crna Gora je od prijema u NATO bila pouzdan saveznik i partner jedinstvu Alijanse, jačanju otpornosti i odbrane, očuvanju međunarodnog poretka zasnovanog na pravilima.

- Jednako tako, od ulaska u NATO Crna Gora je ostvarila najdinamičniji prosperitet kako u pogledu ekonomskog razvoja zasnovanog na povjerenju i prilivu direktnih stranih investicija, tako i na planu bezrezervnog poštovanja tekovina evroatlantskog partnerstva, snaženja institucija i razvoja demokratskog društva.Neophodno je da uprkos snažnim pritiscima ostanemo nepokolebljivo i stabilno na putu pripadnosti evropskoj i evroatlantskoj porodici - zaključuje on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 20:01