Фото: Срђан Бољевић / -Фото: Срђан Бољевић
02/09/2021 u 08:45 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић опозвао амбасадора Јанковића при Савјету Европе

У указу који је објављен у Службеном листу Црне Горе стоји да ће исти извршити министар вањских послова Ђорђе Радуловић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић опозвао је Зорана Јанковића, амбасадора, сталног представника и шефа Мисије при Савјету Европе са сједиштем у Стразбуру.

У указу који је објављен у Службеном листу Црне Горе стоји да ће исти извршити министар вањских послова Ђорђе Радуловић. 

Надаље се наводи да ће указ ступити на снагу од данас. 

Јанковић је прије функције амбасадора радио као државни секретар у Министарсту вањских послова, када је на челу Владе био Душко Марковић. 

Подсјетимо, Ђукановић је у фебруару донио указе о опозиву са дужности осам црногорских амбасадора, на чему је инсистирала Влада Црне Горе од средине децембра прошле године.

Ђукановић је тако донио указе о опозиву са дужности амбасадора Црне Горе у Босни и Херцеговини Обрада Станишића, Србији Тарзана Милошевића, Италији Сање Влаховић, Kини Дарка Пајовића, Њемачкој Вере Kулиш, Пољској Будимира Шегрта, Светој Столици и Сувереном Малтешком Реду Миодрага Влаховића и Уједињеним Арапским Емиратима Душанке Јекнић.

Влада премијера Здравка Kривокапића предложила је средином децембра прошле године опозив седам амбасадора које је именовала бивша власт Демократске партије социјалиста (ДПС) са Ђукановићем на челу, а, према Закону о вањским пословима, тај указ треба да потпише управо предсједник државе. 

Ђукановић је тада одбио да одобри опозив амбасадора док Влада не образложи разлоге повлачења амбасадора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 10:07