Ђукановић и премијер Јерменије / -фото: Предсједник
26/05/2022 u 18:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић - Пасињен: Сусрет градоначелника увјерење у плодну будућу сарадњу Црне Горе и Јерменије

Ђукановић је захвалио за ријечи добродошлице уз задовољство што је након 45 година, када је трагом добре сарадње између двије земље и два главна града био на ученичкој размјени, поново у Јерменији

Обновљени контакти главних градова кроз сусрет градоначелника пружају увјерење у плодну будућу сарадњу, оцијењено је на састанку предсједника Мила Ђукановић и премијера Николе Пасињана.

Премијер Пасињан је уз дободошлицу Ђукановићу указао на значај односа двије државе утемељених и на дугој историји веза два главна града и изразио наду да ће земље наставити да продубљују везе  посебно у економији за шта има пуно простора. Он је високо оцијенио предности Црне Горе као све популарније туристичке дестинације у шта је имао прилику да се и лично увјери. Упознао је предсједника са политичким процесима у земљи и региону и значају успостављања мира.

Ђукановић је захвалио за ријечи добродошлице уз задовољство што је након 45 година, када је трагом добре сарадње између двије земље и два главна града био на ученичкој размјени, поново у Јерменији.

На линији традиционалне сарадње која је успостављена када су Црна Гора и Јерменија биле дио ширих заједница, исказао је увјерење у даљи развој међудржавне сарадње. Упознао је премијера Јерменије са примарним курсом спољнополитичког дјеловања Црне Горе у правцу европске интеграције, али и са опредјељењем за очување најбољих веза са традиционалним пријатељима.

Он се сагласио са премијером Пасињаном да је економска сарадња примарна област за унапређење односа посебно у интезивирању трговинског промета и представљању наших капацитета јерменској инвестиционој заједници у земљи идијаспори.

Указао је на важност унапређења нормативно правне инфраструктуре и успостављања бољих саобраћајних веза и у области образовања, науке, технологија и културе, чему допринос даје и малобројна јерменска заједница у Црној Гори.

Уз поруку да са пажњом пратимо догађања у Јерменији и региону, истакао је пријатељску жељу за учвршћивањем  стабилности и изналажење рјешења на дипломатски начин кроз одрживе споразуме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:25