Milo Đukanović / - KABINET PREDJSEDNIKA
20/11/2022 u 11:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Pljevlja postala simbol svih vjera i nacija u odbrani slobode i antifašizma

Pljevlja su kroz svoje vjekovno postojanje bila putokaz kako se na trajan način, baštineći bezvremene vrijednosti multikulturalizma, multikonfesionalnosti i multietničnosti, gradi suživot ljudi, dodao je on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 20. novembra – Dana Opštine Pljevlja, predsjedniku Opštine Rajku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Dragiši Sokiću, odbornicima i svim građanima ovog grada.

- Pljevlja su kroz svoje vjekovno postojanje bila putokaz kako se na trajan način, baštineći bezvremene vrijednosti multikulturalizma, multikonfesionalnosti i multietničnosti, gradi suživot ljudi. Na tim temeljima grad pod Ljubišnjom je postao simbol svih vjera i nacija u odbrani slobode i antifašizma, a u savremenoj, građanskoj Crnoj Gori značajno doprinio njenim uspjesima, od obnove nezavisnosti, do članstva u NATO i sticanja statusa lidera u procesu pristupanja EU, naveo je Đukanović.

Predsjednik je naglasio da odgovornošću u očuvanju civilizacijskih vrijednosti i održivim upravljanjem resursima Pljevlja mogu nastaviti trend tehnološkog i privrednog razvoja grada, na liniji ranije uspostavljenih strateških prioriteta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 05:38