/ Попа и Ђукановић
19/07/2021 u 19:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић - Попа: Неопходна стабилна динамика реформи

Исказана jе сагласност о неопходности стабилне динамике реформи коjе претпоставља интеграциони пут Црне Горе, и остварење пуне функционалности институциjа

Неопходна jе стабилна динамика реформи коjе претпоставља интеграциони пут Црне Горе и остварење пуне функционалности институциjа, оциjењено jе у разговору предсjедника Црне Горе Мила Ђукановића и шефице Делегациjе ЕУ у Црноj Гори амбасадорке Оане Кристине Попе.

Разговарано jе о актуелним политичким приликама у земљи и даљоj перспективи европског пута Црне Горе.

Исказана jе сагласност о неопходности стабилне динамике реформи коjе претпоставља интеграциони пут Црне Горе, и остварење пуне функционалности институциjа.

– То подразумиjева политичку вољу свих проевропских снага у земљи да доминантну подршку грађана европскоj будућности земље, од више од 70 одсто, преточе у нову енергиjу коjа ће омогућити прелазак са декларативне посвећености европском курсу земље на конкретна дjела и остварење видљивих резултата, приjе свега на плану испуњавања привремених мjерила у поглављима 23 и 24. Тиме ће гарантовати напредак земље и очување њене лидерске позициjе у европским интеграциjама – истакли су у саопштењу.

Оциjењено jе да Црна Гора има потенциjал да учини потребне искораке на плану реформи, нарочито у кључним областима у коjима се препознаjе дефицит.

– Европска униjа ће наставити да буде партнер Црне Горе у савладавању свих задатака у интеграционом процесу, уз очекивање да ће jасно препознат, и од стране грађана наглашен, национални интерес пуноправног чланства у ЕУ бити темељ одговорног дjеловања свих политичких актера – закључено jе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:15