фото: ДПС / - фото: ДПС
03/12/2021 u 21:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Потоња ура за промјену власти у Црној Гори

Поручено да је отпочела битка за враћање поноса Црној Гори, наводе у саопштењу

Вечерас је на Цетињу одржана завршна конвенција наше партије са које су позване све грађанке и грађани Пријестонице да као потомци слободара и антифашиста дају печат на све досадашње изборе и побједе, те је поручено да је отпочела битка за враћање поноса Црној Гори- наводе у саопштењу.

У свом говору предсједник Мило Ђукановић је истакао да избори за Пријестоницу у свакој земљи и у сваком времену су догађај од посебног политичког значаја за ту земљу, а за Црну Гору и додатно.

- Нигдје тако најсуштаственије вриједности једног народа нијесу дубоко утемељене у бићу Пријестонице као што је то случај са Црном Гором и са црногорском Пријестоницом. Када то кажем имам у виду и то непресушно слободарство и јединствени антифашизам и то поносно хиљадугодишње државно трајање Црне Горе и црногорско господство и европејство. Све то је најдубље утемељено у црногорској Пријестоници- рекао је Ђукановић.

Предсједник је поручио да ови избори поред тог значаја и поред те димензије имају и додатни значај и као њихову посебну важност истакао вријеме, односно, “невријеме” које живимо.

- Због тога су избори пред нама прилика да се из Пријестонице чује јасан одговор и према Влади Црне Горе и према свим политичким партијама које су креирале срамотан напад на част и достојанство Пријестонице и на част и достојанство Црне Горе. Порука како сам казао мора бити веома јасна: да онај који мисли да са грађанима Пријестонице комуницира бојним отровима и дугим наоружањем не може рачунати на подршку грађана овог града. А ђе је среће, онај ко је у завади са својом Пријестоницом и онај ко има проблем да прошета улицама Пријестонице нема се чему добро надати ни у држави. Како би наши стари рекли: Боже здравља, нећемо дуго чекати ни на такву поруку. Зато је тренутак за промјену и на нивоу Црне Горе, зато је потоња ура за промјену власти у Црној Гори- закључио је Ђукановић.

Поздрављајући присутне, потпредсједник партије и градоначелник Подгорице Иван Вуковић упутио је јасну поруку да су, прије годину дана, многи људи којима је наша држава на срцу помислили, и на Цетињу и широм Црне Горе, па и неки пријатељи из међународне заједнице, да ће одређене ствари које ДПС није радио довољно добро, након политичких промјена бити боље. 

'- Због свега што су учинили нашој држави и нашој Пријестоници. Због свега онога што ми морамо учинити како бисмо нашим људима вратили наду и оптимизам, а нашој земљи стабилност и европску перспективу. Због поноса и због пркоса. Због Ловћена и због Белведера. Због оног септембарског јутра и због наше мајске зоре. Због Цетиња и због Црне Горе. У недјељу сви за Демократску партију социјалиста'- рекао је Вуковић.

Носилац листе “Да вратимо понос Црној Гори” Милош Ражнатовић казао је да Цетиње никада неће заборавити, нити опростити онај, како је нагласио, кукавички напад Здравка Кривокапића и Цркве Србије на голоруку цетињску омладину и грађане 5. септембра када су незапамћеном употребом хемијских средстава покушали сломити оправдани бунт грађана и унизити симбол слободе.

- Нијесу ни јачи, ни већи освајачи успјели покорити овај камени пријесто слободе. Нити ће то икада успјети они којима злоћудни наум налаже да покушају утулити вјечну зубљу слободе која поносно сија и сијаће на Цетињу- поручио је Ражнатовић и позвао Цетињанке и Цетињане да у недјељу буду дио велике побједе црногорског друштва, и свих прогресивних снага предвођених ДПС-ом.

У свом обраћању градоначелник Цетиња Александар Кашћелан казао је да вјерује у свој град, у његов људски капитал, потенцијале које нуди у различитим областима, а примарно у култури, образовању, у секторима пољопривреде, туризма, енергетике, зелене економије, те да је слободарско и поносно Цетиње бастион непокорене Црне Горе и путоказ ка европској будућности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 16:00