Мило Ђукановић / - SCREENSHOT
07/06/2021 u 13:01 h
Mili PrelevićMili Prelević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић прихватио само каријерне амбасадоре: Без сагласности за Милку Тадић Мијовић, Желидрага Никчевића и Срећка Црногорца

Разговори са потпредсједником Владе Дританом Абазовићем и министром вањских послова Ђорђем Радуловићем о кандидатима за нове амбасадоре Црне Горе су започети 28. априла

Црногорски предсједник Мило Ђукановић дао је сагласност кандидатима за амбасадоре, само каријерним дипломатама, док су без ње остали, између осталих, Милка Тадић Мијовић, Желидраг Никчевић и Срећко Црногорац, сазнаје портал Дана.

Тадић Мијовић је предложена за амбасадора у Сједињеним Америчким Државама у Вашингтону, Никчевић у Србији у Београду, а Црногорац у Кини у Пекингу.

Из Ђукановићевог кабинета, раније данас, је саопштено да је предсједник Црне Горе дао сагласност за седам од 18 кандидата. Иначе, разговори са потпредсједником Владе Дританом Абазовићем и министром вањских послова Ђорђем Радуловићем о кандидатима за нове амбасадоре Црне Горе су започети 28. априла.

- Од 18 кандидата, Предсједник је дао сагласност за седам дипломата, за које процедура може да буде даље несметано настављена почевши од формалног усвајања предлога МВП од стране Владе Црне Горе. Од  преосталих 11, поједини су добили негативно мишљење Предсједника, док је за један број договорено да се обаве додатне консултације. У међувремену, 24. маја, Влада је кандидовала још једно име - саопштено је из ђукановићевог кабинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:49