/ Фото: Кабинет предсједника
26/10/2021 u 18:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић примио акредитивна писма амбасадора Аустрије, Шри Ланке, Јордана...

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић примио је данас акредитивна писма опуномоћених амбасадора Аустрије, Шри Ланке, Сједињених Мексичких Држава и Јордана.

Након церемоније, Ђукановић је одвојено разговорао с амбасадорима, пожелио добродошлицу у резиденцију на пријестоном Цетињу и успјешну мисију, у увјерењу да ће током својих мандата сваки од амбасадора, у сарадњи са државним органима Црне Горе, дати допринос унапређењу међудржавних односа.

Позвао је нерезидентне амбасадоре да што чешће посјећују Црну Гору и потврдио отвореност за сваку иницијативу која води даљем јачању међудржавних веза.

У осврту на актуелне прилике у Црној Гори, укратко је упознао саговорнике са политичком ситуацијом у земљи, епидемиолошким приликама и напретку у имунизацији, и посебно нагласио вањскополитички курс земље гђе након чланства у НАТО, европска интеграција остаје кључна стратешка оријентација земље. 

Уз високе оцјене о међудржавним односима и феквентном политичком дијалогу Црне Горе и Аустрије, Ђукановић је поздравио континуирано интересовање и пажњу те земље за Југоисточну Европу, што је допринијело развоју и европеизацији региона, као и чланству дијела земаља у еуроатлантске структуре.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 02:13