Мило Ђукановић / Фото: Архива
02/07/2021 u 13:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Промјена власти је прилика за нову динамику

То је потврђено кроз признање изборних резултата и неометану транзицију власти

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић казао је да је промјена власти на парламентарним изборима у Црној Гори, након дугог континуитета једне власти, прилика за нову динамику демократског политичког развоја. 

Ђукановић је то казао на састанку са вршиоцем дужности помоћника Државног секретара САД Филипом Рикером.

- То је потврђено кроз признање изборних резултата и неометану транзицију власти. Сада се већ могу сагледавати реални домети и резултати нове већине, као и утицај те политике на будућност Црне Горе и стабилност региона, имајући у виду и шири контекст. За нас је чланство у НАТО и пут у ЕУ једини прави избор, који нема алтернативу- поручио је он.

image
Фото: Кабинет предсједника

Високи званичник Стејт Департмента је казао данова америчка администрација Црну Гору сматра савезником, блиским пријатељем и партнером.

Он је истакао да су поносни на то колико смо заједно урадили и докле смо стигли.

- Важност јединства и заједништва потврђена је и на недавном НАТО Самиту - подсјетио је Рикер.

Он је нагласио опредијељеност САД да на веома компликованом европском путу наставе са подршком интеграцији и реформама, јер је веома важно да све државе Западног Балкана буду интегрисане и уједињене у ЕУ, као и у НАТО.

- Ви имате веома важну улогу као шеф државе да подсјећате ваше грађане и остатак свијета да је Црна Гора једна независна држава са својом сопственом историјом, и имате значајну улогу да се то не заборави - поручио је Рикер.

Ђукановић се са Рикером састао у  Охриду, гдје учествује и на Међународној конференцији у оквиру Преспанског форума за дијалог, у Охриду.

Из Kабинета предсједника је саопштено да Ђукановић у Охриду борави на позив предсједника Владе Сјеверне Македоније Зорана Заева и министра вањских послова Бујара Османија.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:08