Milo Đukanović / - PREDSJEDNIK.ME
25/09/2022 u 19:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović: Promjenjiva većina da izabere sudije Ustavnog suda i pokaže da sam prekšio Ustav

Nepokolebljivi borci protiv Crne Gore imaju jedinstvenu priliku, iako to ne bi željeli, da urade nešto za svoju državu, navodi on

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović pozvao je parlamentarnu većinu da daju svoj glas za izbor sudija Ustavnog suda i time pokažu da je prekršio Ustav.

- Promjenljivoj parlamentarnoj većini koja prijeti da će me smijeniti ukazala se jedinstvena šansa. Nepokolebljivi borci protiv Crne Gore imaju jedinstvenu priliku, iako to ne bi željeli, da urade nešto za svoju državu. Da hitno daju svoj glas za izbor sudija Ustavnog suda i tako pokažu da stvarno misle da sam prekršio Ustav. Ako bi im to potvrdio Ustavni sud, imali bi otvoren put da smijene predsjednika države, navodi se na tviter nalogu Đukanovića.

Kako je istakao, ne učine li tako, pokazaće se da su samo manipulanti, u istom kolu "ringe, ringe raja" politike njihovih koalicionih saboraca.

Podsjetimo, poslanici Demokratskog fronta, Demokratske Crne Gore, Ujedinje i Prave Crne Gore, Građanskog pokreta URA, Socijalističke narodne partije (SNP), Pokreta za promjene (PzP) i CIVIS-a potpisali su Predlog za pokretanje postupka za utvđivanje da li je predsjednik Crne Gore povrijedio Ustav.

Ta inicijativa je dostavljena predsjednici Skupštine Danijeli Đurović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. decembar 2022 08:19