Ђукановић  / Фото: Срђан Бољевић
04/07/2021 u 16:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Резолуцијом о Сребреници се покушава ослабити српски народ

Влада на челу са Кривокапићем тежи да буде сервилнија према западним амбасадама, од ДПС-а и Ђукановића, тврди један од лидера ДФ-а

Права дефиниција потеза црногорске власти јесте потпуна замена теза, каже за Пинк један од лидера Демократског фронта Милутин Ђукановић. 

- У Црној Гори, нажалост, актуелна власт повлачи антисрпске потезе, а када из Србије стигну умерена реаговања, покушава да се створи олуја тобож напада Србије на Црну Гору- казао је он коментаришући недавну изјаву председника Скупштине Црне Горе Алексе Бечића да су поруке из Београда све само не показатељ жеље за добрим братским, пријатељским, комшијским и регионалним односима.

- Права дефиниција јесте потпуна замена теза. У Црној Гори је смењен министар Владимир Лепосавић и усвојена је резолуција која се зове “Резолуција о геноциду у Сребреници”, а сада нас представници демократа, УРА-е, ДПС-а и Здравко Kривокапић убјеђују да она није усмјерена против српског народа – каже Ђукановић.

Свима је јасно, каже, да се на овај начин покушава ослабити српски народ и да се тежи дестабилизацији Републике Српске.

- Актуелна власт у Црној Гори уместо да бежи од тема које деле регион и саму Црну Гору, упорно их иницира, а за своје катастрофалне потезе оптужује Србију која наводно покушава да изврши дестабилизацију Црне Горе – рекао је Ђукановић.

Боји се, каже, да је актуелна власт на челу са Kривокапићем, Бечићем и потпредсједником Владе Дританом Абазовићем спремнија да буде сервилнија према западним амбасадама, од Демократске партије социјалиста и Мила Ђукановића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:03