/ - FOTO: KABINET PREDSJEDNIKA
26/01/2023 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović sa američkom ambasadorkom: Ustavni sud je uslov da bi zemlja funkcionisala

Đukanović je naglasio da je podrška izboru sudija neupitna ukoliko procedura izbora od prvog koraka u Ustavnom odboru bude potpuno poštovana

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Đukanović je zahvalio za inicijativu ambasadorke za razgovor, kao i za pažnju u odnosu na pitanje izbora sudija i funkcionalnost institucija u Crnoj Gori.

- Ovoj zemlji je potrebna puna funkcionalnost i to je uslov da bi zemlja opstala, a institucionalne stabilnosti ne može biti bez funkcionalnog Ustavnog suda - kazao je Đukanović. 

Đukanović je naglasio da je podrška izboru sudija neupitna ukoliko procedura izbora od prvog koraka u Ustavnom odboru bude potpuno poštovana.

Prema riječima ambasadorke, izbor sudija Ustavnog suda u Vašingtonu se doživljava kao najvažnije temeljno pitanje.

- Potpun i funkcionalan Ustavni sud najvažnije je pitanje za budućnost zemlje, u vezi sa čim je ključna poruka američkih partnera očekivanje odgovornog postupanja svih političkih aktera u parlamentu da bi ova runda izbora sudija bila uspješna i donijela rješenje za punu funkcionalnost Ustavnog suda - zaključila je ona. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:09