Đukanović sa dijasporom / - FOTO: PREDSJEDNIK
22/11/2022 u 20:47 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović sa dijasporom: Crna Gora nikad nije raspirivala nacionalizam

Đukanović je izrazio zadovoljstvo prilikom da se tokom posjete Belgiji sretne sa našim ljudima iz Belgije, Luksemburga i Nizozemske, i izrazio veliko poštovanje za njihovu iskrenu privrženost Crnoj Gori

Crna Gora nikada nije raspirivala nacionalizam, već uvijek pozivala na lojalan odnos dijaspore prema državama u kojima žive, naveo je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, koji se tokom osjete Belgiji sastao se u Ambasadi Crne Gore u Belgiji sa predstavnicima crnogorske dijaspore u zamljama Beneluksa.

Kako su naveli iz Kabineta predsjednika, oni su pozdravili Đukanovića i zahvalili za pažnju koju im je ukazao susretom.

Crnogorski iseljenici iz udruženja crnogorsko-belgijskog prijateljstva "Montenegro", asocijacije "Crna Gora-Luksemburg", udruženja Bošnjaka Plavljana i Gusinjana iz Nizozemske, zavičajnog kluba Bihor, Bošnjačkog dobrotvornog fonda, naglasili su da u zemljama u kojima žive, predstavljaju Crnu Goru u malom, promovišu matičnu državu, njene ljepote i istoriju.

image

Đukanović sa dijasporom

- ĐUKANOVIć SA DIJASPOROM

Posvećeni su humanitarnom radu, što je posebno bilo iskazano tokom kovid pandemije i intenzivno rade na povezivanju crnogorske zajednice i opština sa ljudima i gradovima u kojima borave. Istovremeno, kako su kazali, sa pažnjom prate sva dešavanja u Crnoj Gori, zabrinuti zbog aktuelnih prilika i sa željom da se Crna Gora vrati na staze intenzivnog investicionog razvoja, čemu su spremni da doprinesu. Ukazali su da nedostaje adekvatno rješenje pitanja državljanstva za čije su dobijanje posebno zainteresovana njihova djeca.

Đukanović  je izrazio zadovoljstvo prilikom da se tokom posjete Belgiji sretne sa našim ljudima iz Belgije, Luksemburga i Nizozemske, i izrazio veliko poštovanje za njihovu iskrenu privrženost Crnoj Gori i načinu na koji predstavljaju svoju zemlju.  On je na interesovanje predstavnika iseljeničkih udruženja govorio o aktuelnom političkom kontekstu u zemlji i projekcijama za budući period uz uvjerenje o uspješnom prevazilaženju iskušenja kroz koje prolazimo i nastavku dinamičnog kretanja ka ostvarenju evropskih ciljeva i i kvaliteta života.

Susret u Briselu bio je prilika i za odavanje priznanja ženskoj crnogorskoj rukometnoj reprezentaciji na osvojenoj medalji i ponosnom predstavljanju Crne Gore, što je, kako je rečeno, potvrda da i mala Crna Gora ima potencijala za velika djela.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 20:01