Ђукановић- Јанковић / - фото: Кабинет предсједника
19/07/2021 u 20:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић са Jанковић: Аустриjа важан вањскополитички партнер Црне Горе

Односи двиjе државе су веома добри и Црна Гора може рачунати на подршку Аустриjе током приступања ЕУ jер jе тамо њена будућност, истакла је Јанковић

Аустриjа jе земља коjа има посебан сензибилитет за регион Западног Балкана, оциjенио jе предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић на опроштаjном састанку са амбасадорком Аустриjе у Црноj Гори Аном Jанковић.

Ђукановић jе, како jе саопштено из кабинета предсjеника, амбасадорку одликовао медаљом за заслуге за допринос унапређењу сарадње, jачању међудржавних веза и приjатељства Црне Горе и Аустриjе током њеног дипломатског мандата у Црноj Гори.

– Односи Црне Горе и Аустриjе су веома садржаjни и Аустриjа jе важан вањскополитички партнер Црне Горе – истакао jе Ђукановић и захвалио за подршку коjу Аустриjа у континуитету пружа нашоj држави, али и региону Западног Балкана, са циљем достизања европске перспективе.

Оваj дио Европе, према његовим риjечима, жели да оствари европску будућност и да земље приjатељи, попут Аустриjе, са подршком на том путу имаjу драгоцjену улогу.

Ђукановић jе захвалио за аустриjску помоћ у борби против пандемиjе ковида-19 коjа се огледала у виду донациjе вакцина, лиjечења наших држављана и репартиjациjи црногорских држављана током првог таласа пандемиjе.

Jанковић jе, како jе написано, захвалила предсjеднику за одликовање и истакла задовољство радом и боравком током четворогодишњег мандата.

– Односи двиjе државе су веома добри и срдачни и Црна Гора може рачунати на подршку Аустриjе током приступања ЕУ jер jе тамо њена будућност – оциjенила jе она и изразила очекивање да ће црногорско друштво превазићи подjеле и пронаћи заjедничке тачке спаjања како би Црна Гора што приjе постала чланица ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:47