Sa susreta / - DEJAN LOPICIC
27/06/2022 u 18:59 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović sa predsjednikom PK Srbije: Pruži intenzivniju podršku malim i srednjim preduzećima

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom.

Predsjednik Đukanović istakao je značaj regionalne ekonomske saradnje, veće disperzije privrednih aktivnosti i konkretne mogućnosti za investiranje u različite sektore crnogorske privrede. Ukazao je na prioritete državne politike, ciljeve ekonomskog razvoja i nastavak integracionih procesa, kako bi se dostigao evropski kvalitet života građana i puna pripadnost evropskom sistemu vrijednosti.

Predsjednik PKS Marko Čadež predstavio je aktivnosti Komore, zajedničke projekte koje si realizuju sa privrednim komorama regiona i posebno saradnju sa Privrednom komorom Crne Gore. Dvije privredne komore zajednički učestvuju u radu evropskih i regionalnih komorskih asocijacija, EUROCHAMBRES, ASCAME, ABC i dr.

Dogovoreno je da se pruži intenzivnija podrška malim i srednjim preduzećima u pripremi aplikacija za projekte koje finansira EU, i da poslovna zajednica pripremi konkretne predloge kako podići standarde poslovanja. Zaključeno je da puno razumijevanje integracionih procesa mora biti pod zajedničkom pažnjom kreatora politika i poslovne zajednice.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:06