Milo Đukanović / - FOTO: Dejan Lopičić
01/07/2022 u 19:31 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović sa predsjednikom Senata privrede EU u BiH o mogućnosti učlanjenja CG u tu asocijaciju

Predsjednik Đukanović je ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović razgovarao je danas sa Nedžadom Brankovićem, predsjednikom Senata privrede EU u Bosni i Hercegovini i Erolom Ramusovićem, predsjednikom Skupštine Senata oko mogućnosti uključenja privredne zajednice Crne Gore u ovu prestižnu evropsku asocijaciju koja broji preko 23.000 članova, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Kako se navodi, predsjednik Đukanović je ukazao na značaj usvajanja evropskih vrijednosti za cijeli region, jačanja međusobne ekonomske saradnje i u tom smislu uključivanja predstavnika crnogorske privrede u asocijacije i organizacije koje se zalažu za tržišnu, inkluzivnu i zelenu ekonomiju.

Branković je upoznao predsjednika Đukanovića sa aktivnostima Senata privrede EU.

- Članovi Senata su ljudi iz biznisa, nauke, politike, medija i civilnog društva koji razmišljaju odgovorno, i koji su voljni da dijele iskustva i uče jedni od drugih. Stoga će nam biti veliko zadovoljstvo da u naše društvo primimo i predstavnike poslovne zajednice iz Crne Gore - istakao je Branković.

U saopštenju se navodi da su sagovornici iskazali posebno poštovanje prema nedavno preminulom Erhardu Buseku, nekadašnjem vicekancelaru Austrije, velikom zagovorniku regionalnih integracija i jednim od utemeljivača ideja Senata privrede EU. Dogovoreno je da početkom oktobra Senata privrede EU u Crnoj Gori bude i zvaničeno formiran.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:54