Мило Ђукановић
17/09/2021 u 18:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Слободарска традиција и антифашистичке идеје уткане у историју Никшића

Стога је потребно све капацитете адекванто искористити да би се смањио период потребан за опоравак Никшића и цијеле Црне Горе, поручио је Ђукановић

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић упутио је честитку поводом 18. септембра - Дана Општине Никшић, предсједнику Марку Ковачевићу, предсједнику Скупштине општине Немањи Вуковићу, одборницима Скупштине општине и свим грађанима.

- Слободарска традиција и његовање антифашистичке идеје, дубоко су уткани у историју Никшића, као неодвојиви дио црногорске историје. Изузетни патриотизам који су његовали житељи овог краја, њихова предузимљивост и храброст, допринијели су да Никшић буде покретач развоја цијеле Црне Горе. Тиме се у великој мјери допринијело и успјесима савремене Црне Горе, обнови независности, успостављању економске одрживости, чланству у НАТО-у и напретку у преговорима са ЕУ - наведено је у честитки предсједника Ђукановића.

Он је рекао да је за Никшић већ трасиран пут интензивног развоја, а да помаци који су видљиви на сваком кораку, представљају подстицај да се настави са његовим развојем, његовањем епитета града културе и предузетништва, као и очувањем оних традиционалних вриједности којима Никшић обилује.

- Вјерујем да ћете као нова локална управа препознати потребе наставка стратешког приступа који је обезбиједио досадашњи развој Никшића и додатно допринијети његовој модернизацији, а надам се да ћете за то имати и подршку Владе. Ваше ефикасно дјеловање је од посебне важности у времену када су све видљивије, не само епидемиолошке, већ и социо-економске посљедице изазване пандемијом цовид-19 вируса. Стога је потребно све капацитете адекванто искористити да би се смањио период потребан за опоравак Никшића и цијеле Црне Горе - поручио је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:34