Фото:; Скриншот / - Фото:; Скриншот
25/05/2022 u 14:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић: Трућања о мом богатству слушам годинама, случај Меденица нећу да коментаришем

Сад треба мене учинити одговорних јер неко други у својој породици није најскладније уредио односе, поручио је предсједник

Предсједник Црне Горе, Мило Ђукановић, на годишњој конференцији осврнуо се и одговарао на питања новинара поводом актуелних хапшења у нашој земљи и довођења у везу људи из правосуђа и полиције са криминалом.

Он на питања новинара није желио да коментарише случајеве који су актуелни у Специјалном државном тужилаштву 8 хапшење Весне Меденице, Милоша Меденице, предсједника Управног суда...наводе о Петру Лазовићу и другим полицијским службеницима...).

Он је нагласио да надлежни који споровде истраге  имају његову подршку.

- Оцјене о мом богадству слушам годинама...реално је да претпоставимод а се тиме неко бави и изван и у Црној Гори, реално је да нисмо добили ни назнаку да је то тачно..све то видим као репертоар једног медијског оргијања са циљем да се промјени власт у Црној Гори...-казао је прердсједник на питања о наводима који круже у медијима о његовом приватном животу. 

Он је додао ди поводом актуелних тужилачких предмета да је очигледна жеља да се пошто пото криминализује једна политичка структруа или појединац.

-Је ли мислите да је неко рпевидио криминал у којем медији нашироко етикетирају политичког прердставника углавном власти....Је ли мислите да сам као предсједник имао времена да читам предмете..зашто не претпоставите оно што је логично и нормално, јер имате циљ, спин...немам никакве везе ни са једном одлуком која се тиче судске власти...а посебно не са нечим што су одлуке било ког судије -наглашава Ђукановић.

Он је на питање новинара рекао да не стрепи да би се он могао наћи у тужилаштву јер ради свој посао беспрекорно у складу са Уставом и поручио да ни најзлонамјернији неће успјети да нађе нешто што би га повезало са супротним.

-Ја сам толико дуго на власти, да је потпуно логично да будем мета преиспитивања одговорности..када након свих тих исконструјисаних теза о мом богаству, сад треба мене учинити одговорних јер неко други у својој породици није најскладније уредио односе..доборо је па ам у ових 30 година имао времена да се посветим својој породици и свом сину...-поручио је предсједник на питања о актуелним случајевима и наводима који њега повезују са особама које су обухваћене истрагом.

О Пандора папирима је рекао да све релевантне информације постоје у СДТу и да је очекивао да ће се негдје појавити став тог државног органа.

-Немам никаквих накнадних интересовања о томе...што се тиче декриптовања скај апликације и тог фонда нових сазнања и навода о умјепшаности људи из државног апарата, пратим све редовоно..Очигледно да се комплетна глобална безбједносна сцена суочава са посњедицама прикривања иза апликације...да ли се jа осjећам обjективно одговорним, као човjек коjи jе водио владу и државу, носим дио те нелагоде...-казао је Ђукановић о актуелним случајевима.

О Зорану Лазовићу је казао да ту нема тајни, да је са њим имао комуникацију и да према његовимс азнањима не види да се у тим истрагама спомиње име Зорана Лазовића.

Предсједник истиче  да је важно утврдити одговорност свих носилаца функција о томе како су обављали посао. То се, како се наводи, односи на функционере из периода власти ДПС, али и претходне Владе.  

-Није довољно утврдити само политичку одговорност смјеном бордова директора у државним предузећима у којима се током претходних годину и по дешавао хаос. Без икакве потребе тамо су запошљавани људи, стотине и хиљаде, да би се остварили политички и партијски интереси, превиђајући да се тиме наноси штета државним интересима, за које би ти људи морали бити примарно одговорни. Моје увјерење је да то не може бити завршено политичком одговорношћу", навео је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:33