Ђукановић / Фото: Кабинет предсједника
09/12/2021 u 13:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић тврди да негација геноцида никада неће имати простора у Црној Гори

Као и глорификација ратних злочинаца, додао је он

Негација и релативизација геноцида, глорификација ратних злочинаца и одсуство поштовања према жртвама геноцида и злочина против човјечности, никада неће имати простора у Црној Гори, поручио је предсједник Црне Горе и лидер попзиционог ДПС-а Мило Ђукановић.

Он је, поводом Међународног дана сјећања и достојанства жртава злочина геноцида и превенције овог злочина, поручио да ће Црна Гора наставити да развија културу мира, толеранције, међукултурног и међурелигијског дијалога.

- Црна Гора ће наставити да, кроз побољшање квалитета образовања, рад са младима, јачање демократских институција и усвајање и примјену највиших демократских вриједности, развија културу мира, толеранције, међукултурног и међурелигијског дијалога - навео је Ђукановић на Твитеру.

Он је казао да ће држава наставити да јача отпорност друштва на насиље, ксенофобију и све облике дискриминације.

- Негација и релативизација злочина геноцида, глорификација ратних злочинаца и одсуство поштовања жртава злочина геноцида и злочина против човјечности никада неће имати свој простор у традиционално мултиетничкој и модерној европској Црној Гори - поручио је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

25. april 2024 14:12