Исељеници представљаjу добру везу између Црне Горе и земље у коjоj живе / -Служба предсједника
16/06/2021 u 13:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић угостио jужноамеричког привредника пориjеклом из Црне Горе

Предсједник је честитао Радовићу на ангажману у нашоj исељеничкоj заjедници у Аргентини и Буенос Ајресу, захваљуjући коjем jе уз подршку државе направљен озбиљан помак у успостављању квалитетне везе између Црне Горе и наших исељеника

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић примио jе Ариела Радовића, jужноамеричког привредника пориjеклом из Црне Горе и предсjедника рагби савеза Црне Горе.

- Предсjедник jе уз добродошлицу исказао задовољство сусретом са господином Радовићем и његовом дjецом, истичући да jе посебно лиjепо када се породица окреће своjим кориjенима и земљи свог пориjекла. Честитао jе Радовићу на ангажману у нашоj исељеничкоj заjедници у Аргентини и Буенос Ајресу, захваљуjући коjем jе уз подршку државе направљен озбиљан помак у успостављању квалитетне везе између Црне Горе и наших исељеника. То jе обавеза државе и Црна Гора ће наставити одговорно да води рачуна о своjим људима било да су овдjе или далеко - поручио jе предсjедник, саопштено је из кабинета.

Ђукановић jе нагласио да jеднако тако исељеници представљаjу добру везу између Црне Горе и земље у коjоj живе, што jе потврђено и кроз његове сусрете са званичницима земаља Jужне Америке. Уз оцjену да jе поносан на то како Црну Гору представља њена исељеничка заjедница, захвалио jе Ариелу Радовићу и за његов ангажман у Црноj Гори у области спорта за коjи су наши грађани предиспонирани и остваруjу врхунске резултате.

Предсjедник црногорског рагби савеза из Аргентине захвалио jе предсjеднику за приjем истичући да jе за њега и циjелу црногорску заjедницу у том диjелу свиjета велика част сусрет са предсjедником и размjена мишљења. Он jе казао да jе од свог првог доласка у Црну Гору покушавао да ради за Црну Гору и њену промоциjу у свиjету, али и на jачању веза између двиjе земље. То jе био и разлог што се опредиjелио да помогне развоjу рагбиjа, спорта коjим се успjешно бави и у Аргентини, истичући да jе заинтересован и за покретање других дjелатности у нашоj земљи, али и анимирање привредника из Аргентине и Jужне Америке за долазак и улагање у Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:03