/ - ĐUKANOVIć, DOKUMENT
13/12/2022 u 15:39 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đukanović vratio Skupštini Zakon o predsjedniku zbog faktografske greške

Predsjednik Crne Gore je uputio dopis u kojem je zamolio predsjednicu Skupštine da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je dopis u kojem je zamolio predsjednicu Skupštine Crne Gore da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi.

(VIDEO) Skupština ponovo izglasala izmjene Zakona o predsjedniku

-Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, danas je primio dopis predsjednice Skupštine Danijele Đurović, od 13. decembra ove godine (Broj:00-34/22-1/17), u kojem je navela da je Skupština Crne Gore 27. saziva na Četvrtoj sjednici Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2022. godini, dana 12. decembra 2022. godine, ponovno odlučivala o Zakonu o Predsjedniku Crne Gore i isti izglasala, kako bi šef Države postupio saglasno članu 95 tačka 3, a u vezi sa članom 94 stav 2 Ustava Crne Gore. Riječju – Ukazom proglasio sinoć na skupštinskom plenumu usvojeni Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore, u svjetlu utvrđene imperativne ustavne obaveze- navodi u saopštenju Boris Bastijančić, savjetnik Predsjednika Crne Gore za ustavni sistem i pravna pitanja.

image
- FOTO: DOKUMENT

Bastijančić navodi da, podsjećanja radi, Zakon o Predsjedniku Crne Gore donijela je Skupština Crne Gore 26. saziva, na Devetoj sjednici Prvog redovnog (proljećnjeg) zasijedanja u 2018. godini, dana 26. juna 2018. godine.

-Dva dana kasnije, dakle 28. juna 2018. godine, Predsjednik Crne Gore ga je već proglasio Ukazom, koji je od toga dana integralni dio pravnog poretka naše države i proizvodi pravna dejstva.Stoga, zarad proceduralne legitimnosti ukupnog zakonodavnog postupka i pouzdanosti spisa formiranog predmeta, Predsjednik Crne Gore je, dajući doprinos profesionalnoj međuinstitucionalnoj korespondenciji, uputio dopis u kojem je zamolio predsjednicu Skupštine Crne Gore da pravovremeno otkloni faktografsku grešku koju je načinila, a odnosi se na valjanost naziva ponovno izglasanog odnosnog opšteg pravnog akta, i nakon toga mu isti uredan dostavi-poručuje Bastijančić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. maj 2023 23:07