Никола Ђурашковић / - СДП
06/09/2021 u 11:43 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Белведер ниjе пао, ниjе ни Цетиње

Погазили сте сва наша људска права да би два попа "доставили" из ваздуха што jе пораз достоjанства за сваког ко иоле држи до себе, казао је потпредсjедник СДП-а

Цетиње jе два дана било полигон за брутално иживљавање марионетске власти коjа jе, навођена из Београда, са Вучићевог канабеа, спровела насиље над сопственим грађанима тероришући читав jедан град, саопштио је потпредсjедник СДП-а Никола Ђурашковић.

На мирне грађане, жене и дjецу коjи су само бранили своjа права су пуцали гуменим мецима, шок бомбама и сузавцем. Цетиње овакву окупациjу не памти. Чак ни чувених, злогласних 90-их година, полициjа заjедничког Милошевићевог ДПС-а ниjе радила оно што jе jуче радила Дританова полициjа, истиче Ђурашковић.

– Незапамћена, прекомjерна употреба силе за коjу се мора одговарати, а поjедини сносити политичке посљедице због велеиздаjничког понашања и служења туђим а не интересима своjе државе и грађана Цетиња – напомиње он.

Погазили сте сва наша људска права да би два попа "доставили" из ваздуха што jе пораз достоjанства за сваког ко иоле држи до себе, а финални пораз jедне марионетске власти коjа се ништа не пита док не добиjе наређење из Београда,  казао је потпредсjедник СДП-а.

Према његовим ријечима Белведер, ни овога пута, ниjе пао, а ниjе ни Цетиње, пале су само до краjа маске свих политичких лутака на концу на челу са Дританом Абазовићем.

Опет га позивамо да дође на Цетиње, жељно га очекуjемо! Ваљда не мора и за то да пита Вучића, додао је он.

На краjу је казао да мора да искаже посебно поштовање и захвалност свима коjи су протестовали на Цетињу, храбрим маjкама, женама и сестрама, и великим цетињским бастадурима коjи су били прва линиjа одбране Цетиња. Препознаће се! Сви они и оне су хероjи Цетиња и Црне Горе. Ово jе само почетак борбе за државно и национално достоjанство!, закључено је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:24