Ђурашковић са румунским амбасадором / - фото: Пријестоница
31/03/2022 u 09:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђурашковић: Цетиње и Црна Гора имаjу озбиљан инвестициони потенциjал

Ђурашковић се захвалио амбасадору на досадашњоj сарадњи са институциjама у Приjестоници, али и на подршци коjу Румуниjа пружа Црноj Гори у процесу евроатланских интеграциjа

Цетиње и Црна Гора имаjу озбиљан инвестициони потенциjал, саопштио jе градоначелник Приjестонице Никола Ђурашковић, и додао да постоjи простор за конкретну сарадњу са румунским привредним сектором и градском управом Алба Jулиj.

Из Приjестонице jе саопштено да jе на састанку Ђурашковића са румунским амбасадором, Матеи-Виорел Арделеануом, закључено да историjске везе Црне Горе и Румуниjе додатно обавезуjу на сарадњу двиjе земље, али и градова.

Након што jе прошле године на Цетињу успjешно реализована манифестациjа Дани Румуниjе у Црноj Гори, румунска амбасада у сарадњи са Приjестоницом и ове године планира да припреми сличан програм.

- Желимо да вам честитамо на именовању и искажемо наду да ћемо наставити успjешну сарадњу између Амбасаде, Приjестонице и Алба Jулиjе, града побратима, у циљу jачања веза и развоjа важних проjеката коjи ће утицати на квалитет живота свих грађана - навео jе Арделеану.

Ђурашковић се захвалио амбасадору на досадашњоj сарадњи са институциjама у Приjестоници, али и на подршци коjу Румуниjа пружа Црноj Гори у процесу евроатланских интеграциjа.

Он jе амбасадора упознао са активностима нове локалне администрациjе и плановима за њену професионализациjу и модернизациjу, али и за смањење стопе незапослености.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 09:30