Grubišić i Đurašković / - FOTO: PRIJESTONICA CT
19/10/2022 u 10:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Prijateljski odnosi između CG i Hrvatske da budu primjer ostalim državama u regionu

Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak - rekao je Đurašković

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković primio je u zvaničnu posjetu ambasadora Hrvatske u Crnoj Gori Veselka Grubišića, a sastanku je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Ana Novović, saopšteno je iz Prijestonice Cetinje.

- Što se tiče Hrvatske, mi imamo dosta jednostavnu politiku prema Crnoj Gori - naša politika je isključivo da budemo dugoročno dobri susjedi - istakao je Grubišić, naglasivši podršku koju ova zemlja pruža Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija.

Đurašković je iskazao zadovoljstvo povodom posjete ambasadora Hrvatske i interesovanje za dalje produbljivanje saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i za bratimljenje Prijestonice Cetinje i glavnog i po broju stanovnika najvećeg grada Hrvatske – Zagreba.

- Prijateljski odnosi između Crne Gore i Hrvatske mogu poslužiti kao primjer ostalim državama u regionu, ali i širem okruženju. Odnosi ove dvije zemlje su izraz regionalne stabilnosti, saradnje i posvećenosti, što predstavlja siguran okvir za njihov demokratski i ekonomski napredak - rekao je Đurašković.

Na kraju razgovora iskazana je obostrana spremnost na saradnju, posebno po pitanjima ekonomije, kulture i turizma, kao i mogućnost kooperacije na programima prekogranične saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:03