Младен Ђуричић / - фото: ДПС
30/03/2022 u 12:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђуричић: Смањења циjена воде у корист грађана и привреде

Управо наведени приступ у дефинисању циjена воде и комуналних услуга усмjерен jе на стварање повољниjег амбиjента за потрошаче - казао је Ђуричић

Сходно Закону о комуналним дjелатностима, уз сагласност Регулаторне агенциjе за енергетику, СО Бар jе на данашњоj сjедници дала сагласност на измjене циjена воде и комуналних услуга, поручио је предсjедник Општинског одбора ДПС Бар Младен Ђуричић

- Управо наведени приступ у дефинисању циjена воде и комуналних услуга усмjерен jе на стварање повољниjег амбиjента за потрошаче - казао је Ђуричић.

Додаје да се броjна умањења наведених циjена односе се како на физичка лица тако и на правна лица и предузетнике, чиме се смањуjу намети, ствара повољниjи пословни амбиjент и додатно подстиче даљи развоj привреде у нашем граду.

Директор предузећа „Водовод и канализациjа“, Младен Ђуричић истакао jе да jе риjеч о jако значаjном документу и да се конкретно, за правна лица и предузетнике умањење односи на фиксни дио за испоручену воду коjи jе мањи за чак 30,28% са 1,81€ на 1,26 еура.

- Умањење се такође односи и на прихваћену и одведену отпадну воду у проценту од 22,34%, са досадашњих 0,29 еура на 0,23 еура мjесечно. Осим наведених, вариjабилни дио циjене за испоручену воду jе умањен за 6,89% с 1,76 еура на 1,64 еура  односно за 15,88% за вариjабилни дио циjене за прихваћену и одведену отпадну воду, са 0,41 еура на 0,35 еура - истиче Ђуричић.

Када jе риjеч о циjенама коjе се односе на физичка лица, додаје да је минимално повећање у износу од 0,044 еура на вариjабилни дио циjене за испоручену отпадну воду, анулирано смањењима за све друге ставке коjе се односе на:

- Фиксни дио за испручену воду за 21,43% са 0,99 еура на 0,78 еура;

- Вариjабилни дио за прихваћену и одведену отпадну воду за 5,08% са 0,23 еура на 0,21 еура;

- Фиксни дио за прихваћену и одведену отпадну воду за 22,34%, са досадашњих 0,29 еура на 0,23 еура мjесечно.

- Сматрамо да ће нови цjеновник коjи jе усклађен са Законом дати додатан подстицаj развоjу водоводне и канализационе мреже дуж читаве барске општине и уjедно бити прилика да се грађанима и привреди омогући боље и квалитетниjе водоснабдбиjевање - закључује директор предузећа "Водовод и канализација".

    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:27